Show simple item record

dc.contributor.authorCarta, Silvio
dc.date.accessioned2014-06-18T09:00:44Z
dc.date.available2014-06-18T09:00:44Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationCarta , S 2013 , ' Fitted law court offices, Venice. ' , A10: new European architecture , no. 50 , pp. 18-20 .
dc.identifier.issn1573-3815
dc.identifier.otherPURE: 2951164
dc.identifier.otherPURE UUID: 14769fd7-572f-43b9-a313-92e984e2a2cb
dc.identifier.otherRIS: urn:924EC2A6E60C76D5FAB2784CF8F11DB1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2299/13758
dc.description.abstractDescribes the new Supervisory Law Courts building by C+S Architects in a large redevelopment project, the Piazzale Roma, in Venice, which is constrained by having to fit into a historic city. Conceived as part of an integrated urban area, two floors of the building house systems which also supply surrounding buildings, while the ground floor has shops and cafes which draw the public in and symbolise their open access to the legal system.en
dc.format.extent3
dc.language.isoeng
dc.relation.ispartofA10: new European architecture
dc.subjectC+S Architects
dc.subjectItaly
dc.subjectVenice
dc.subjectUrban Design
dc.subjectArchitecture
dc.subjectLaw Courts
dc.titleFitted law court offices, Venice.en
dc.contributor.institutionSchool of Creative Arts
dc.contributor.institutionSocial Sciences, Arts & Humanities Research Institute
dc.contributor.institutionTheorising Visual Art and Design
dc.description.statusNon peer reviewed
dc.relation.school
dcterms.dateAccepted2013
rioxxterms.typeJournal Article/Review
herts.preservation.rarelyaccessedtrue


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record